Зеленський і Трюдо обговорили військову допомогу та ситуацію на ЗАЕС

П'ятниця, 16 вересня 2022, 07:19

Президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо провели розмову, під час якої обговорили ситуацію на фронті, а також на Запорізькій АЕС.

Про це Зеленський написав у Twitter, повідомляє "Європейська правда".

"Провів розмову з Джастіном Трюдо. Говорили про ситуацію на фронті та важливість посилення безпекової підтримки України. Про план повоєнного відновлення та допомоги партнерів. Про ситуацію на ЗАЕС – маємо зупинити ядерний тероризм РФ. Подякував за вагому допомогу Канади, зокрема в енергетиці", - йдеться у повідомленні.

У заяві канадського уряду за підсумками розмови йдеться, що Трюдо привітав нещодавні військові успіхи України та підтвердив рішучу постійну підтримку з боку Канади, включаючи військову допомогу.

"Лідери також обговорили необхідність збільшення підтримки з наближенням зими… Лідери рішуче засудили все більш наполегливі, невибіркові та жахливі напади Росії на цивільне населення та цивільну інфраструктуру в Україні", - йдеться у заяві.

"Я дав йому знати, що Канада продовжує співпрацювати з партнерами для подолання ширших глобальних наслідків незаконного вторгнення Росії, і ми продовжуватимемо працювати з іншими лідерами, щоб переконатися, що українці отримають необхідну підтримку", - написав Трюдо у Twitter.

Трюдо також висловив стурбованість ситуацією на Запорізькій атомній електростанції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: