Молдова: у мережі розганяють відео з технікою США на дорогах, Міноборони спростовує

П'ятниця, 16 вересня 2022, 18:30

У соцмережах почали поширювати відео з нібито пересуванням американської військової техніки на території Молдови, у Міноборони пояснили, що це було 6 років тому. 

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Newsmaker.

"Усі ці відео, супроводжувані провокаційним текстом, спрямовані на дезінформацію суспільства і створення паніки. Міністерство оборони зазначає, що відео не актуальні - їх зняли у 2016 році під час молдавсько-американських навчань "Dragon Pioneer", - заявили у відомстві.

Міноборони також закликало людей не хвилюватися, якщо вони побачать свіжі відео з пересуванням молдавської військової техніки.

"Це пов’язано з проведенням навчань "Вогняний щит" 2022 року. Підрозділи Національної армії переїздять з місць постійної дислокації у навчальні армійські центри для участі у навчаннях", - пояснили в Міноборони Молдови.

Людей закликали зберігати спокій та довіряти лише офіційним джерелам.  

Нагадаємо, на початку місяця від глави МЗС РФ Сергєя Лаврова пролунали заяви, що РФ готова "робити все" для захисту російськомовних в країні, та що Росія вважатиме нападом на РФ будь-які дії, в яких побачить загрозу для своїх "миротворців" у Придністров’ї.

МЗС Молдови після цих заяв викликав тимчасово повіреного у справах Росії в Молдові, а президентка Мая Санду назвала їх спробою дестабілізації.

Крім того, з липня Молдова потерпає від регулярних повідомлень про "замінування", всі вони виявляються неправдивими. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: