У Брюсселі заради економії енергії вимкнули освітлення фасаду королівського палацу

Четвер, 22 вересня 2022, 16:28

З понеділка фасад королівського палацу у Брюсселі більше не освітлюється – таке розпорядження зробив король Бельгії Філіп з метою економії електроенергії.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє видання Sudinfo.

Величезний палац в центрі Брюсселя є традиційним місцем роботи бельгійських монархів. Будівля характеризується високим енергоспоживанням, що спонукало короля Філіпа I до незвичайних рішень.

Монарх не лише наказав вимкнути нічне освітлення фасаду палацу та обмежити використання світла всередині будівлі, а й наказав шукати інші варіанти енергозбереження.

Зокрема, державна установа, яка управляє палацом, планує замінити вікна на енергозберігаючі та встановити сонячні панелі. Роботи розпочнуться цієї осені й триватимуть близько двох років. Орієнтовна вартість — 5,5 млн євро.

Зростання вартості енергії також спонукає бельгійські органи місцевого самоврядування економити гроші. Наприклад, місто Дейнце на півночі Бельгії вимкне більшість громадського освітлення з кінця вересня.

Муніципальна влада вирішила вимкнути освітлення громадських місць у більшості районів міста, а з кінця жовтня з 23 до 6 години ранку таке освітлення не працюватиме практично у всьому Дейнце, де проживає понад 40 тисяч людей.

Нагадаємо, три бельгійські профспілки в середу провели акцію протесту в центрі Брюсселі, вимагаючи від уряду вирішити проблему зростання цін – у ній взяли участь близько десяти тисяч людей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.