Україна очікує від ЄС жорсткого покарання Росії за "референдуми": "косметичних заходів недостатньо"

Вівторок, 27 вересня 2022, 19:39

Президент Володимир Зеленський після зустрічі з главою МЗС  Франції Катрін Колонною у вівторок заявив, що Україна очікує максимально жорсткої реакції міжнародних партнерів на псевдореферендуми, які проводить Росія на окупованих територіях.

Про це повідомила пресслужба глави держави, пише "Європейська правда".

"Ми очікуємо як потужних санкцій у восьмому санкційному пакеті ЄС проти Росії, так і окремих чітких сигналів стосовно того, що буде, якщо Російська Федерація визнає ці штучні "референдуми", – сказав президент.

Між тим, глава МЗС Дмитро Кулеба після зустрічі з Катрін Колонною зазначив, що реакція на псевдореферендуми повинна бути жорсткою, обмежитися косметичними економічними заходами буде недостатньо.

"Недостатньо буде лише запровадити персональні обмеження до тих осіб, які братимуть участь в організації та проведенні цих референдумів. Недостатньо буде обмежитися косметичними економічними заходами. Потрібна надзвичайно серйозна, дієва реакція конкретними речами, які битимуть по економіці Росії", - сказав Дмитро Кулеба.

Він зазначив, що м'яка реакція на так звані референдуми збільшить мотивацію РФ надалі здійснювати ескалацію та анексувати території.

Сполучені Штати вже цього тижня планують оголосити про заходи, які буде вжито проти Росії у відповідь на проведення так званих псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях України.



Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.