У Португалії через енергетичну кризу різдвяні вогні вимикатимуть на ніч

Середа, 28 вересня 2022, 13:41

Уряд Португалії оприлюднив рекомендації щодо заощадження електроенергії, які, зокрема, передбачають обмеження різдвяного освітлення з 6 грудня до 6 січня з 18:00 до опівночі.

Про це пише Politico, повідомляє "Європейська правда".

План заохочує до таких заходів економії, як ширше використання природного світла та вимкнення внутрішнього освітлення, коли приміщення не використовується.

Кондиціонери будуть регулюватися "до максимуму +18 градусів взимку і мінімуму +25 градусів влітку". Ці заходи рекомендовані для місцевих адміністрацій, але значною мірою будуть обов'язковими для будівель, що експлуатуються урядом.

Уряд також має деякі рекомендації для приватних осіб. Вони, серед іншого, передбачають скорочення "часу використання води у ваннах та душах", а також "мінімізацію використання пральної та посудомийної машини, використовуючи її максимальну потужність".

Однак в уряді попередили, що в разі подальших ускладнень план може "стати обов'язковим" і включати "виняткові заходи".

Кілька європейських міст вже ухвалили рішення про скорочення освітлення громадських будівель з метою економії електроенергії.

Міська рада Парижа в межах заходів з економії електроенергії домовилася вимикати нічне освітлення Ейфелевої вежі раніше.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: