Член ультраправої партії Італії потрапив у скандал через передвиборче відео з ромкою

відео
Вівторок, 6 вересня 2022, 19:50

Алессіо Ді Ґільйо – член італійської партії "Ліга", що входить до ультраправої коаліції – потрапив у скандал через передвиборне відео з ромською жінкою, яка, за його словами, "зникне", якщо виборці проголосують за партію на виборах 25 вересня.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Guardian.

Ді Ґільйо, який є членом міської ради Флоренції, опублікував відео, на якому підходить до ромки і каже на камеру: "Проголосуйте за "Лігу" 25 вересня – і ви більше ніколи її не побачите".

Жінка на відео спершу привітно махає політику, але після його слів каже: "Ні, не кажіть такого. Я не боюсь".

Відео засудив глава найбільшої в лівоцентристській коаліції Демократичної партії Італії Енріко Летта, заявивши, що під час передвиборчої кампанії в країні відбуваються "деякі шокуючі речі".

"Наскільки далеко вони (права коаліція) зайдуть?" – додав він.

Від ролика Ді Ґільйо відхрестився і лідер "Ліги" Маттео Сальвіні, назвавши його "дурним": "Проблеми треба вирішувати силою закону і права, резолюціями, а не відео, де зриваєшся на одну людину".

Сам політик заперечив звинувачення в расизмі, сказавши, що його дівчина – нігерійка, а відео насправді мало на меті засудити "злочин жебрацтва" (яке, згідно з італійським законодавством, не є злочином).

Ультраправа "Ліга", яка традиційно спиралася на бізнес-власників у багатих північних районах Італії, обіцяла під час передвиборчої кампанії 2018 року здійснити перепис населення і вислати всіх ромів, які незаконно живуть у країні.

За останні роки, однак, рейтинг партії зменшився в понад два рази, а після її ролі в розвалі коаліційного уряду Маріо Драґі та неоднозначній позиції щодо санкцій проти Росії вона втратила підтримку бізнесу.

Раніше лідерку ультраправої партії "Брати Італії" Джорджію Мелоні, яка є фавориткою на посаду прем’єра, звинуватили у ганебній передвиборчій агітації після публікації відео зі сценою зґвалтування українки у місті П’яченца.

Дивіться також: Проросійська Італія у 2022 стала допомагати Україні. Зараз це хочуть знову змінити

Про політичну кризу в Італії більше читайте тут: Чому проукраїнський прем’єр Італії пішов у відставку та хто зараз бореться за його посаду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: