Білорусь відмовила в продовженні візи послу ЄС, він не повернеться до Мінська

Вівторок, 11 жовтня 2022, 11:34

Білоруська влада відмовила у продовженні акредитації послу Європейського Союзу в Мінську Дірку Шубелю.

Про це Шубель написав на своїй сторінці у Facebook, повідомляє "Європейська правда".

"Після трьох років перебування на посаді добігає кінця мій мандат посла ЄС в Білорусі. Білоруська влада вирішила не продовжувати мою візу та акредитацію на наступний рік, що дуже ускладнює виконання мого мандата", - йдеться у повідомленні.

"Я дуже шкодую про це рішення, оскільки я був готовий продовжити свою роботу з Білоруссю в якості посла і навіть сподівався, що зможу повернутися до Мінська на свій останній рік перебування на посаді", - додав посол.

Шубель очолював місію з 2019 року і критикував "кричущі порушення прав людини і міжнародного права" після президентських виборів 2020 року, які були сфальсифіковані і "супроводжувалися постійним насильством проти невинних людей".

Він повідомив, що наразі в Білорусі налічується понад 1340 політичних в'язнів, негайного та безумовного звільнення яких вимагає ЄС.

У липні 2021 року Шубель, якому білоруський МЗС "рекомендував" виїхати до Брюсселя, покинув країну.

Незадовго до цього Білорусь заявила про призупинення участі в ініціативі ЄС "Східне партнерство" у зв’язку із санкціями Євросоюзу, введеними проти режиму Александра Лукашенка після посадки у Мінську літака Ryanair під надуманим приводом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: