Чехія візьме критичну інфраструктуру під посилену охорону

Середа, 12 жовтня 2022, 10:30

Міноборони Чехії готує зміни, які дозволять ефективніше захищати критичну інфраструктуру в країні.

Про це повідомила керівниця оборонного відомства Яна Чернохова, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Czech Radio.

Для цього планують розширити повноваження військової поліції та розвідслужб. 

Жарт з "анексією Калінінграда" став приводом збирати гроші на ЗСУ в Чехії

Міністр повідомила, що після початку у лютому Російською Федерацією повномасштабного вторгнення в Україну "посилилися спроби моніторингу деяких важливих об'єктів критичної інфраструктури в Чехії", у зв'язку з чим одночасно чеською державою були розширені заходи щодо їх захисту.

Після масованих обстрілів українських міст російськими ракетами у понеділок про небезпеку проведення російськими спецслужбами підривних операцій у Чехії також заявив голова Служби безпеки та інформації Чехії (BIS), полковник Міхал Коуделка. На його думку, країна повинна мати можливості їм протидіяти. 

Яскравим прикладом ворожих дій, на думку керівника контррозвідки, є вибухи складів боєприпасів у чеському селищі Врбетіце.

"Для Росії ми ворог. І свого недоброзичливця, тобто нас, НАТО та західне співтовариство, Росія хоче знищити", – наголосив Коуделка.

Німецький концерн домовився про постачання Україні військової техніки із Чехії

Водночас директор BIS вважає, що після радикального скорочення загальної кількості російських дипломатів у Празі можливості для ведення підривної діяльності в Чехії у РФ серйозно обмежені.

Одним із найбільш небезпечних засобів впливу на суспільство керівник Служби безпеки та інформації вважає поширення дезінформації.

Начальник Генерального штабу чеської армії Карел Ржека днями заявив, що за останні кілька десятиліть Росія і НАТО не були ближче до реального конфлікту, як звичайного, так і ядерного, ніж зараз.

Нагадаємо, в МЗС Чехії після масованих ракетних ударів РФ по Україні вважають, що Захід має зняти обмеження на постачання зброї, які ще лишилися.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: