Польща візьме участь у навчаннях із ядерного стримування

П'ятниця, 14 жовтня 2022, 10:34

Польща візьме участь у навчаннях з ядерного стримування, оскільки побоюється, що президент РФ Владімір Путін може використати ядерну кнопку.

Про це заявив у четвер міністр національної оборони Маріуш Блащак, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Euractiv.

"Ми знаємо, що Путін використовує погрози, пов'язані з ймовірним застосуванням ядерної зброї, тому відповідь Північноатлантичного альянсу - це навчання з використанням саме цього засобу", - сказав Блащак, наголосивши на важливості наявності ядерної зброї в поточному контексті.

У навчаннях зі стримування здебільшого візьмуть участь військові США, сказав міністр, зазначивши, що Польща також візьме участь із застосуванням звичайних озброєнь.

Висвітлення у ЗМІ потенційного використання Росією ядерної зброї проти України почало викликати побоювання у поляків, які тепер згадують епоху холодної війни, коли на території Польщі було розміщено близько 200 радянських ядерних боєголовок.

Хоча поляки побоюються використання ядерної зброї, 54,1% хотіли б, щоб Польща брала участь у програмі обміну ядерним арсеналом НАТО.

Ядерне стримування обговорювалося на нещодавній зустрічі міністрів оборони країн НАТО у Брюсселі. Хоча Польща не має власної ядерної зброї, інтерес до цього питання почав зростати, зокрема серед державних чиновників.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: