Канада запровадила санкції проти російського каналу "Звєзда" і понад 30 пропагандистів

Понеділок, 17 жовтня 2022, 21:31

Міністерка закордонних справ Канади Мелані Жолі в понеділок оголосила про запровадження додаткових санкцій проти російських фізичних та юридичних осіб у зв'язку з невиправданим вторгненням Росії та анексією територій України.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Санкції були запроваджені проти 34 фізичних та однієї юридичної особи, які причетні до поширення російської дезінформації та пропаганди.

"Ці особи та організації допомагають російському режиму підривати принципи державного суверенітету та несуть відповідальність за поширення неправдивих наративів, які слугують приводом для невиправданої війни російського режиму", – йдеться в повідомленні уряду Канади.

У переліку зокрема перебувають пропагандистський телеканал "Звєзда", що належить міністерству оборони РФ, російські актори Сергій Безруков і Владімір Машков, телеведучі Тіна Канделакі та Наіля Аскер-Заде, помічник Путіна Владімір Мединський тощо.

Після незаконної окупації Криму Росією у 2014 році Канада запровадила санкції проти понад 1800 фізичних та юридичних осіб, а з 24 лютого – ще проти понад 1400 фізичних та юридичних осіб з Росії, України та Білорусі.

Зокрема 30 вересня Канада запровадила санкції проти 43 російських олігархів, фінансових еліт та членів їхніх родин, так званий "керівний орган Херсона", а також 35 підтримуваних Росією "високопосадовців" у Донецьку, Луганську, Херсоні та Запоріжжі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.