У німецькому уряді вважають, що відбудовувати Україну слід вже зараз, не чекаючи кінця війни

Понеділок, 24 жовтня 2022, 12:05

Міністерка розвитку Німеччини Свенья Шульце вважає, що важливо почати відбудовувати Україну вже зараз.

Як пише "Європейська правда", про це вона сказала в ефірі RBB Inforadio.

За її словами, мільйони людей по всій країні потребують даху над головою, електрики і тепла, щоб вони могли залишитися в Україні.

"Ймовірно, доведеться робити багато речей паралельно і одночасно, а також очікувати, що те чи інше може бути знову зруйноване. Але важливо, щоб діти продовжували ходити до школи, щоб працювала місцева лікарня, щоб була електрика, щоб була вода. І саме тому ми вже допомагаємо людям в Україні відновлювати це", – сказала Шульце.

Німеччина вже надала Україні 426 мільйонів євро допомоги. За словами Шульце, близько 200 мільйонів з них пішли безпосередньо місцевим жителям.

Щодо звинувачень у корупції на адресу України, Шульце наголосила, що гроші мають йти в проєкти на муніципальному рівні: "Тоді ви зможете точно бачити: Чи були гроші інвестовані? Чи є в кінці будівля, в яку люди можуть повернутися?".

В іншому випадку гроші не будуть надходити, вважає Шульце.

Відновлення України - тема німецько-українського економічного форуму у понеділок та міжнародної експертної конференції у вівторок, які відбудуться у Берліні цього тижня.

Як повідомлялося,  на конференції представлять позиційний документ "Відновлення України" - за зразок взято План Маршалла з відбудови Західної Німеччини після Другої світової війни за допомогою США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: