Британська розвідка розповіла про значення актів саботажу на російській залізниці

Середа, 26 жовтня 2022, 08:49

Британська розвідка з червня нарахувала щонайменше шість актів саботажу на російській залізниці і прогнозує, що з часом російське керівництво все більше турбуватиметься з цього приводу.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії.

Так, 24 жовтня 2022 року губернатор Брянської області Росії повідомив, що вибуховий пристрій пошкодив залізницю поблизу села Новозибково, приблизно за 15 км від російсько-білоруського кордону.

"Залізниця є основним залізничним сполученням між Росією і півднем Білорусі. Відповідальність за інцидент взяла на себе російська антивоєнна група "Зупиніть вагони" (STW). Це щонайменше шостий випадок саботажу проти російської залізничної інфраструктури, про який заявляє STW з червня", - йдеться в огляді.

Як зазначається, це частина ширшої тенденції дисидентських нападів на залізниці як в Росії, так і в Білорусі.

Як стверджує британська розвідка, російські військові в першу чергу покладаються на залізничний транспорт для розгортання сил в Україні, але з мережею протяжністю понад 33 000 км, яка в основному проходить через ізольовані райони, цю систему надзвичайно складно захистити від фізичних загроз.

Російське керівництво буде дедалі більше занепокоєне тим, що навіть невелика група громадян достатньо налаштована проти конфлікту, щоб вдатися до фізичного саботажу.

"Російське керівництво буде дедалі більше стурбоване тим, що навіть невелика група громадян достатньо налаштована проти війни, щоб вдаватися до фізичних диверсій", - йдеться в огляді.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.