Новий прем'єр Швеції провів першу розмову з Ердоганом: готовий виконати умови вступу в НАТО

Середа, 26 жовтня 2022, 19:41

Прем’єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон, який нещодавно обійняв цю посаду після парламентських виборів, у середу провів першу телефонну розмову з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на SVT.

Глава МЗС Швеції очікує схвалення Угорщиною і Туреччиною заявки про вступ в НАТО незабаром

Крістерссон охарактеризував розмову з Ердоганом як конструктивну й додав, що готується відвідати Анкару для переговорів про членство його країни в Північноатлантичному Альянсі.

"Мій уряд повинен втілити тристоронню угоду між Туреччиною, Фінляндією та Швецією про приєднання до НАТО", – зазначив шведський прем’єр.

Раніше президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що готовий на зустріч з новим прем’єром Швеції Ульфом Крістерссоном - після того, як він висловив готовність поїхати до Анкари для прискорення ратифікації вступу до НАТО.

Як відомо, усі 30 країн-членів НАТО мають схвалити членство Фінляндії та Швеції в Альянсі. Туреччина та Угорщина наразі єдині країни, які ще не ратифікували їхнє членство.

Туреччина погрожує заблокувати членство Фінляндії та Швеції, наполягаючи, що обидві країни мають виконати її вимоги щодо "співпраці у протидії тероризму", зокрема екстрадиції осіб, яких Анкара вважає екстремістами. Ердоган вже дав зрозуміти, що висуває претензії в основному до Швеції, а не з Фінляндії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: