Орбан запевняє, що варто санкціям проти РФ зникнути - і темпи інфляції впадуть вдвічі

П'ятниця, 28 жовтня 2022, 13:24

Прем’єр Угорщини Віктор Орбан в черговий  раз розкритикував санкції проти РФ, заявивши, що їх скасування призведе до різкого зниження цін.

Про це він сказав під час традиційного ефіру на Kossuth Rádió, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Hirado.

За словами Віктора Орбана, розуміння того, що санкції призводять до високих цін на енергоносії, принесе зміни в усій Європі. "Це санкційна надбавка. А ціни на енергоносії відповідають за інфляцію", - сказав він.

За словами Орбана, всі європейські країни в тій чи іншій мірі страждають від інфляції і це в основному через санкції ЄС.

"Якщо ціна на енергоносії зросте - а санкції є фактором підвищення цін - скажімо, в два-три рази, то це збільшить в два-три рази і інфляцію, тому є пряма кореляція між високими цінами на енергоносії і вартістю чеків, які оплачуються в магазині" - пояснив він.

"Якби не було санкцій, скажімо, завтра вранці фея чарівним чином їх ліквідувала, то ми б виявили, що ціни, тобто темпи інфляції, темпи зростання цін, відразу впали б як мінімум вдвічі, а може, і більше", - заявив Орбан.

Нагадаємо, нещодавно прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що підтримка Європейським Союзом України шляхом санкцій і військової допомоги збільшує ризик поширення війни на територію блоку.

В МЗС України на це зауважили: якщо ЄС припинить санкційний тиск на Росію та військову допомогу Україні, то російські танки можуть опинитися в Будапешті швидше, ніж хтось із угорського уряду зможе додзвонитися в Москву.

Читайте також: Глибинна Угорщина: що сусіди думають про українців, російську агресію та режим Орбана.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: