Чоловіка, який у Латвії шпигував для білоруських спецслужб, засудили до восьми років ув'язнення

П'ятниця, 28 жовтня 2022, 17:25

Суд Риги в п’ятницю засудив громадянина Білорусі до восьми років позбавлення волі за шпигунство на користь білоруської військової розвідки, а також до пробаційного нагляду на три роки.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на LETA.

Ураховуючи, що чоловіка затримали ще в лютому, час перебування під арештом буде зарахований у строк покарання. Запобіжним заходом до набрання вироком чинності залишається арешт. Вирок ще може бути оскаржений протягом 10 днів.

Нагадаємо, громадянина Білорусі затримали за підозрою в шпигунстві співробітники Служби державної безпеки Латвії 15 лютого 2022 року.

У Литві затримали підозрюваного у шпигунстві на користь Білорусі

Під час розслідування було виявлено, що затриманий "за дорученням білоруської військової розвідки таємно фотографував і знімав на відео об'єкти системи оборони Латвії, критичної інфраструктури електропостачання, а також важливі об'єкти цивільної інфраструктури".

Усього підозрюваний отримав розвідувальну інформацію про щонайменше 17 об'єктів державної важливості. Інформація такого характеру може бути важливою як для Білорусі, так і для її союзника – Росії, стверджували в латвійських спецслужбах.

Також під час слідства було встановлено, що для таємного співробітництва чоловік був завербований і навчений на території Білорусі.

Останніми роками в Латвії розслідують кілька справ про шпигунство. Найвідоміший із можливих шпигунів – колишній депутат Сейму Яніс Адамсонс.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: