Орбана треба просто перечекати – Кулеба

П'ятниця, 28 жовтня 2022, 22:05

За словами міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, Україна не буде змінювати своєї позиції щодо Угорщини, поки вона не завдає "критичної шкоди" відносинам.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", Кулеба заявив в інтерв’ю ТСН.

"(Прем’єр-міністр Угорщини) Віктор Орбан – дуже хитрий політик. Навіть якщо він спалить усі мости, то побудує понтонну переправу. Угорщину треба просто перечекати… Стільки, скільки треба", – сказав він.

За словами міністра, "поки що критичної шкоди від позиції Угорщини немає".

"Є якісь дошкульні речі, але критичної шкоди немає. Буде критична шкода – будемо змінювати позицію. Поки що у нього своя внутрішня політика, він у неї бавиться, воює за гроші Брюсселя, критикує Брюссель, це їхні справи. Усе буде нормально", – запевнив Кулеба.

Угорська влада послідовно виступає за припинення санкцій ЄС проти Росії, стверджуючи, що вони не працюють і лише шкодять угорцям.

Нещодавно Орбан заявив, що підтримка Європейським Союзом України шляхом санкцій і військової допомоги збільшує ризик поширення війни на територію блоку.

В МЗС України на це зауважили: якщо ЄС припинить санкційний тиск на Росію та військову допомогу Україні, то російські танки можуть опинитися в Будапешті швидше, ніж хтось із угорського уряду зможе додзвонитися в Москву.

Про позицію Угорщини і про те, як вона помиляється не вперше, читайте в публікації: Угорщина обирає сторону зла. Знову, як у 1939 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: