У Німеччині страйкують металурги і працівники електропромисловості

Субота, 29 жовтня 2022, 15:37

У Німеччині з ініціативи профспілки IG Metall у ніч на суботу, 29 жовтня, розпочалися попереджувальні страйки працівників низки підприємств металургії та електропромисловості. 

Про це йдеться у публікації DW, пише "Європейська правда".

Раніше три раунди переговорів профспілки з об'єднаннями працедавців, які проходили на регіональних рівнях, не дали бажаних результатів.

Повідомляється, що страйки, які триватимуть кілька годин, проходять на шести підприємствах у федеральній землі Північний Рейн - Вестфалія. Серед них - компанія apt Extrusions з міста Монгайм-на-Рейні, що займається обробкою металу, фірма Thyssenkrupp Hohenlimburg у Гаґені, а також завод з виробництва побутової техніки Miele у Білефельді.

У землі Нижня Саксонія у страйку беруть участь працівники компанії Clarios Varta Hannover GmbH у Ганновері та підприємства Lear Corporation GmbH у місті Берзенбрюк. У землі Баден-Вюртемберг призупинити роботу має намір персонал фірми Kolbenschmidt, що постачає комплектуючі для автомобільної промисловості.

Загалом у страйках, за даними профспілки IG Metall, беруть участь декілька сотень людей.

Нагадаємо, минулої суботи десятки тисяч протестувальників у шести німецьких містах зібралися, щоб вимагати більш справедливого розподілу державних коштів на боротьбу зі зростанням цін на енергоносії і вартості життя.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: