Французькі мисливці обурені планами заборонити алкоголь під час полювання

Середа, 5 жовтня 2022, 20:26

У Франції мисливці різко розкритикували ініційований у парламенті законопроєкт, який заборонятиме їм вживати алкоголь під час полювання під загрозою штрафів, заявивши про "стигматизацію" та висміювання їхнього ремесла.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Guardian.

Верхня палата французького парламенту – Сенат – вирішила посилити правила полювання після того, як через необережне поводження зі зброєю в грудні 2020 року було застрелено 25-річного британця – убивця стверджував, що переплутав його з ведмедем.

Сенатори збиралися понад 100 разів і навіть ходили на полювання, щоб виявити проблеми з гарантуванням безпечних полювань – зокрема отриманням і підтвердженням дозволів, перебуванням інших людей у зоні полювання та покаранням за порушення правил.

Так, у пропонованому законопроєкті, який буде винесено на обговорення парламенту Франції, пропонується прирівняти норми вживання алкоголю для водіїв і мисливців, а в разі їхнього порушення – карати штрафами чи позбавленням дозволу.

Фарерські острови обмежать традиційне полювання на дельфінів після торішнього скандалу

Хоча в Сенаті кажуть, що ініціатива покликана зменшити ймовірність випадкових смертей, вона викликала різкий спротив Національної федерації мисливців Франції, яка налічує 800 тисяч людей і заручена підтримкою президента Емманюеля Макрона (той зменшив вартість дозволів на полювання й називав мисливців носіями національної ідентичності).

"Яке право ви маєте зачіпати мисливців? П’яний чоловік на велосипеді теж небезпечний. Ми дещо ображені тим, як це подається – наче мисливці всі затяті алкоголіки", – сказав глава федерації мисливців Віллі Шраєн, додаючи, що 91% усіх тестів на алкоголь, які беруть у мисливців, повертає негативний результат.

Текст законопроєкту ще не складений – є лише загальні рекомендації, які мають бути оформлені в документ і винесені на обговорення парламенту Франції.

Статистика свідчить, що кількість нещасних випадків у Франції, пов’язаних із полюваннями, в останні роки знизилася: якщо під час полювального сезону 2020-21 років їх було 80, зокрема сім смертельних, то в попередньому сезоні – 141, з них 11 смертельні. На смерті під час полювань у зв’язку з алкогольним чи наркотичним сп’янінням припадає 9%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: