У Молдові завершили розслідування корупційної справи, де фігурує експрезидент Додон

Четвер, 6 жовтня 2022, 19:10

Антикорупційна прокуратура Молдови в четвер оголосила про завершення розслідування так званої справи про "кульок", в якій фігурує колишній президент країни Ігор Додон.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на NewsMaker.

Справу розгляне Вища судова палата Молдови – саме вона має право розглядати справи про злочини, які вчинили президенти. Водночас Антикорупційна прокуратура продовжує розслідування щодо інших фігурантів справи.

Нагадаємо, справу про "кульок" було розпочато на основі відеозапису, де Додон отримує чорний пакет від тодішнього лідера Демократичної партії Молдови, олігарха-втікача Влада Плахотнюка, і його помічника Сергія Яралова.

За версією прокуратури, Додон отримав від 600 тисяч до одного мільйона доларів нібито для покриття витрат Партії соціалістів (ПСРМ) експрезидента, а також об’єднання з Демократичною партією.

Додону висунули звинувачення в пасивній корупції, незаконному збагаченні, державній зраді та фінансуванні політичної партії злочинним угрупованням. З 26 травня він перебуває під домашнім арештом.

Сам Додон вважає, що справу щодо нього сфальсифіковано, а відеозапис, де фігурує кульок, "не можна використовувати як докази".

У Кремлі, коментуючи справу Додона, заявили, що стурбовані "переслідуванням прихильників дружніх відносин з РФ".

Читайте також: Зрада президента: як Молдова дійшла до арешту Додона та що це змінить у відносинах з РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: