Прем'єрка Британії звільнила міністра через скаргу на його поведінку на партійній конференції

П'ятниця, 7 жовтня 2022, 19:08

Міністра торгівлі Великої Британії Конора Бернса було звільнено з уряду після скарги про "серйозне порушення дисципліни" на щорічній конференції керівної Консервативної партії цього тижня.

Про це пише Politico, повідомляє "Європейська правда".

Депутата також відсторонили від роботи в парламенті до проведення розслідування висунутого проти нього обвинувачення.

"Після скарги на серйозне порушення дисципліни прем'єр-міністр попросила Конора Бернса, члена парламенту, негайно покинути уряд. Прем'єр-міністр вжила прямих заходів після отримання інформації про це звинувачення і чітко заявила, що всі міністри повинні підтримувати високі стандарти поведінки - як того справедливо очікує громадськість", - сказала представник прем'єра.

50-річний Бернс заявив газеті The Sun, яка першою опублікувала цю історію, що він "буде повністю співпрацювати зі слідством і сподівається очистити своє ім'я".

Конференція Консервативної партії проходила в Бірмінгемі з неділі по середу цього тижня.

У 2020 році Бернс пішов у відставку з посади міністра торгівлі після того, як парламентський орган із контролю за дотриманням стандартів заявив, що той використовував своє становище для залякування представника громадськості.

Близький союзник колишнього прем'єр-міністра Бориса Джонсона, Бернса призначили міністром у Північній Ірландії у вересні минулого року, а місяць тому Ліз Трасс повернула його в торговий департамент.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: