Німеччина обговорить з G7 переслідування воєнних злочинів Росії

П'ятниця, 11 листопада 2022, 13:35

Міністри юстиції промислово розвинених країн Групи семи зосередяться на шляхах переслідування підозрюваних у воєнних злочинах Росії на своїй зустрічі в Берліні в кінці цього місяця.

Про це заявив міністр юстиції Німеччини Марко Бушманн, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Пошук підозрюваних і виявлення потенційних воєнних злочинів вимагає "ефективної мережі і міжнародної координації", сказав Бушманн.

Він приєднається до своїх колег з Канади, Франції, Італії, Японії, Британії і США 28-29 листопада на конференції в німецькій столиці.

Бушманн зазначив, що Німеччина має "високу репутацію в усьому світі щодо переслідування воєнних злочинів, оскільки ми активно впроваджуємо принцип "універсальної юрисдикції", як майже жодна інша країна".

Відповідно до цього принципу, який дозволяє судам переслідувати злочини проти людяності, скоєні в будь-якій точці світу, Німеччина засудила двох колишніх офіцерів сирійської розвідки у знаковому судовому процесі проти підтримуваних державою тортур у Сирії.

Нагадаємо, Сейм Литви ухвалив резолюцію, в якій рішуче засудив триваючу військову агресію Росії, систематичне і широкомасштабне застосування сексуального насильства та інші воєнні злочини проти народу України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: