Канада продовжить тренувати українських військових у Британії до кінця 2023 року

Середа, 16 листопада 2022, 20:44

Уряд Канади ухвалив рішення продовжити участь у тренувальній місії з підготовки українських військовослужбовців у Великій Британії до кінця 2023 року.

Про це йдеться в заяві офісу прем’єр-міністра Канади за підсумками саміту "Групи двадцяти", повідомляє "Європейська правда".

"Канада продовжить місію канадських Збройних сил з підготовки новобранців Збройних Сил України у Великій Британії до кінця грудня 2023 року. Ця підготовка розпочалася у серпні 2022 року і є частиною операції UNIFIER", – йдеться в повідомленні.

У межах місії UNIFIER, яка триває з 2015 року, Збройні сили Канади підготували понад 33 тисячі українських військових і сил безпеки. Навчання було призупинене в лютому 2022 року на тлі напруженості на кордонах України.

Навчання під керівництвом Канади, яке відбувається на військовій базі в південно-східній Англії, передбачає поводження зі зброєю, надання першої допомоги та тактику патрулювання. У ньому беруть участь понад 200 канадських інструкторів.

Раніше прем’єр Канади Джастін Трюдо оголосив про плани надати Україні $500 млн додаткової військової допомоги і про запровадження додаткових санкцій проти Росії.

Нагадаємо, Рада Європейського Союзу схвалила перший етап військової тренувальної місії для української армії з метою підготовки до 15 тисяч солдатів на території ЄС протягом наступних двох років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.