Експрезидентка Естонії: недостатньо просто вигнати Путіна, має змінитися увесь російський режим

Середа, 23 листопада 2022, 13:31

На думку колишньої президентки Естонії Керсті Кальюлайд, про повернення до нормальних відносин між західним світом і Росією неможливо говорити, доки політичний режим у РФ кардинально не зміниться.

Як повідомляє фінське Yle, пише "Європейська правда", про це вона розповіла в інтерв’ю. 

"Має змінитися уся адміністрація, не лише Путін", - зазначила Керсті Кальюлайд. Крім того, додає вона, Росія має усвідомити й визнати все те, що накоїла в Україні, а причетних до геноцидальних дій потрібно притягнути до відповідальності. На додачу, треба вирішити питання із замороженими конфліктами у Придністров’ї та окупованих регіонах Грузії. 

Сенатор-республіканець: Росія страждатиме багато десятиріч через наслідки агресії проти України 

"Після того можна буде подумати про те, як співпрацювати з демократичною Росією", - зазначила експрезидентка. 

Керсті Кальюлайд зауважила, що цього разу демократичний світ має не повторити з Росією ті самі помилки, як після розпаду СРСР - наприклад, не повертатися до відповідальності Росії-правонаступниці СРСР за окупацію балтійських держав і те, що там відбувалося, за придушення угорського повстання 1956 року, вторгнення до Чехословаччини у 1968 році. 

За її словами, якби у російських підручниках з історії правдиво розповідали про ці епізоди історії, Росія могла би піти іншим шляхом. 

Також, зазначила експрезидентка, Захід фактично сам "навчив" Кремль тому, що ніяк не реагуватиме на кричущі дії. Зокрема, якби Росія зіткнулася з жорсткою реакцією ще після нападу на Грузію у 2008 році, можливо, Путін не наважився би на окупацію Криму і подальшу агресію проти України.

Нагадаємо, Керсті Кальюлайд була президенткою Естонії у 2016-2021 роках, перед чинним главою держави Аларом Карісом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.