Макрон обіцяє підтримку і Україні, і Молдові для подолання наслідків ракетних ударів Росії

Четвер, 24 листопада 2022, 11:21

Президент Франції Еммануель Макрон пообіцяв підтримку Україні та Молдові для боротьби з наслідками ракетних ударів Росії по українській цивільній інфраструктурі.

Про це він заявив у своєму Twitter, пише "Європейська правда". 

"Будь-які удари по цивільній інфраструктурі - це воєнний злочин, і він не має лишатися безкарним. На тлі наближення зими ми проведемо у Парижі 13 грудня міжнародну зустріч для підтримки України, щоб допомогти їй триматися і мати доступ до енергії. Ми не забудемо і про Молдову, яка також зіткнулася з відключеннями електро- й водопостачання", - написав Макрон. 

Нагадаємо, після ракетних ударів РФ по Україні 23 листопада Молдова, яка теж залежить від української енергосистеми, частково опинилася без електропостачання. На більшості території країни світла не було від години до кількох годин, у тому числі у Придністров’ї. Не працювали тролейбуси, світлофори, банкомати й магазини.  

Після відключень у соцмережах Молдови запустили флешмоб "В темряві, але без вас".

На ранок 24 листопада понад 860 тисяч споживачів знову підключили до постачання, ще близько 10 тисяч залишаються без світла через збої, більше пов’язані з негодою, аніж наслідками обстрілів в Україні. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.