Норвегія посилює захист підводних кабелів зв'язку після інцидентів на "Північних потоках"

Вівторок, 29 листопада 2022, 20:52

Уряд Норвегії ухвалив рішення про виділення додаткових 43 мільйонів крон (4,3 мільйона доларів) для заходів із посилення захищеності підводної телекомунікаційної та трубопровідної інфраструктури.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Заходи передбачають, серед іншого, закупівлю технологій виявлення загроз підводним кабелям зв’язку, інструментів розпізнання перешкод для супутникового зв’язку, а також розвідок у районах пролягання важливої підводної інфраструктури.

У норвезькому уряді пояснюють, що через географічні й фізичні особливості оперативно виявити загрози підводним об’єктам буває складно, тож необхідні додаткові технології, покликані вирішити цю проблему.

Європарламент схвалив оновлені правила захисту критичної інфраструктури ЄС

"Становище Норвегії як постачальника газу є особливо важливим для Європи. Тепер ми пропонуємо кілька заходів, які можуть швидко посилити безпеку цифрової інфраструктури, від якої залежить видобування норвезьких нафти й газу", – зазначив міністр регіонального розвитку Норвегії Сігбьєрн Г'єльсвік.

Як повідомлялося, після витоків на російських газогонах "Північний потік" і "Північний потік-2" у Балтійському морі Норвегія вирішила посилити захищеність інфраструктури з видобування газу й нафти в регіоні.

Данія, Швеція та Норвегія сходяться на тому, що витоки були спричинені підривами трубопроводів. Шведський прокурор, який веде розслідування пошкоджень газопроводів "Північний потік-1" та "Північний потік-2", підтвердив, що інцидент був диверсією, оскільки на місці були виявлені сліди вибухових речовин.

У компанії-операторі заявили, що ділянка "Північного потоку" зруйнована, фрагменти труби розкидало на 250 метрів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: