Ердоган сказав, що міг би домовитись з Маском про "синю галочку" у Twitter

Четвер, 3 листопада 2022, 09:58

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що міг би провести переговори з новим босом Twitter Ілоном Маском, щоб не платити щомісячну плату у розмірі 8 доларів за "синю галочку".

Турецького президента цитує агентство Reuters, пише "Європейська правда".

Після покупки Twitter за 44 мільярди доларів минулого тижня Маск сказав, що компанія стягуватиме 8 доларів на місяць за "синю галочку", яка позначає верифікацію акаунту.

Трамп зрадів, що Маск купив Twitter

В інтерв'ю турецькому телеканалу ATV у середу Ердоган сказав, що міг би поговорити з Маском про стягнення плати.

"Для нас це може бути інакше", - сказав Ердоган, додавши жартома, що "ми могли б провести також деяку дипломатію і з ним".

"Синя галочка" поруч із ім'ям користувача у соціальній мережі означає, що Twitter підтвердив належність облікового запису до конкретної особи чи компанії. Сьогодні ця послуга Twitter безкоштовна для більшості користувачів.

Понад 80% користувачів Twitter, які взяли участь у недавньому опитуванні, заявили, що не платитимуть за галочку. Близько 10% заявили, що готові платити 5 доларів на місяць.

Маск сказав у вівторок, що передплатники з синіми галочками отримають пріоритет у відповідях, згадках та пошуку, та зможуть публікувати довші відео та аудіо. 

Раніше Маск, який нещодавно став власником Twitter, запевнив єврокомісара з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретона, що соцмережа буде дотримуватися законодавства ЄС.

Розмова Маска й Бретона відбулася після того, як представник Єврокомісії попередив про необхідність дотримання Twitter законодавства ЄС – як відомо, Маск раніше висловлював неоднозначні твердження про те, як керуватиме соцмережею.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.