Качинського покарали за слова про жінок, які мало народжують, бо "заливають за комір"

Вівторок, 13 грудня 2022, 16:29

Комітет польського Сейму з питань етики виніс догану лідеру владної партії Польщі "Право і справедливість" Ярославу Качинському через його слова щодо жінок, які народжують мало дітей, тому що "заливають за комір" (п’ють алкоголь).

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Ярослав Качинський був покараний комітетом з питань етики… за його слова про "жінок, які заливають за комір". Людина, у якої на вустах закон і справедливість, ображає жінок, баналізує проблему алкоголізму і не поважає комітет із питань етики, не відвідуючи його засідання", – оголосила у вівторок голова комітету Моніка Фалей.

Депутатка від лівих сил Йоанна Шойрінг-Вілгус, яка ініціювала подання щодо Качинського, назвала рішення комітету "символічним, але важливим покаранням".

Під будинком Качинського у Варшаві протестували жінки через його обурливі слова про аборти

Нагадаємо, на початку листопада під час зустрічі з виборцями голова партії "Право і справедливість" Ярослав Качинський заявив, що у Польщі народжується недостатньо дітей через те, що жінки до 25 років п’ють алкоголь.

"Якщо, наприклад, буде підтримуватися такий стан, що до 25 років дівчата, молоді жінки, п'ють стільки ж, скільки їхні однолітки, то дітей не буде. Але якщо до 25 років вона заливатиме за комір, то, я трохи жартую, але це не дуже хороший прогностичний показник у цих питаннях.

Раніше, у вересні, комітет із питань етики виніс Качинському догану за слова про трансперсон, яких він закликав "лікуватися" й назвав "божевіллям", а у 2018-му – покарав через висловлювання у Сеймі про "зрадницькі вбивства" та "відморозків".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: