Суд Чехії скоротив термін для ексвійськового, що воював на Донбасі на боці бойовиків

Вівторок, 13 грудня 2022, 19:12

Апеляційний Верховний суд у Празі скоротив колишньому чеському військовослужбовцю Мартіну Сукупу термін позбавлення волі за участь у боях на боці бойовиків на Донбасі. 

Про це повідомляє Czech Radio, пише "Європейська правда".

Замість 21 року засудженому доведеться відбувати в місцях позбавлення волі лише 4 роки.

Спочатку Мартін Сукуп був засуджений за здійснення терористичної атаки та участь у діяльності терористичної організації. 

Нині ж апеляційний суд покарав Сукупа за членство в недержавному збройному угрупованню. Відповідну статтю було введено до Кримінального кодексу Чехії лише в червні 2022 року і максимальний можливий термін у цьому випадку становить 5 років. Справа щодо Сукупа розглядалась заочно, оскільки злочинець переховується від правосуддя.

Згідно з обвинуваченням, у 2014 році Сукуп вирушив до Донецька, де брав участь у бойових діях у лавах збройних підрозділів самопроголошеної "ДНР". 

За даними обвинувачення, Сукуп брав участь у згадуваних боях спочатку як рядовий танкіст, командир танкової роти, а пізніше також командував артилерійською батареєю і танковим батальйоном. Згадується, що Сукуп брав активну участь у бойових діях аж до травня 2018 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.