Азербайджан оголосив у розшук експрофесора "МГИМО", який закликав знищити енергосистему країни

відео
Понеділок, 19 грудня 2022, 16:53

Генеральна прокуратура Азербайджану оголосила в міжнародний розшук росіянина, колишнього експерта Московського державного інституту міжнародних відносин Михайла Александрова через його заклики знищити азербайджанську нафтову інфраструктуру.

Як пише "Європейська правда", про це йдеться в заяві генпрокуратури Азербайджану, поширеній у тамтешніх ЗМІ.

У заяві вказується, що генпрокурор Азербайджану 19 грудня порушив щодо Александрова кримінальну справу за статтями 101.2 (відкриті заклики до розв'язування агресивної війни через засоби масової інформації), 214.2.3 (погрози вчинення терористичних актів із застосуванням вогнепальної зброї) і 283.2.1, 283.2.2 (розпалювання національної ненависті або ворожнечі з використанням службового становища) Кримінального кодексу.

"Зважаючи на достатні докази, щодо Михайла Александрова винесено постанову про притягнення як обвинуваченого за вказаними статтями Кримінального кодексу. За рішенням суду його оголошено в міжнародний розшук через канали Інтерполу, з обранням щодо нього запобіжного заходу у вигляді арешту", – зазначається в повідомленні.

ЄС занепокоєний блокадою азербайджанцями стратегічно важливого Лачинського коридору

Минулого тижня Александров, який обіймав посаду провідного експерта Центру військово-політичних досліджень МДІМВ, коментуючи акцію азербайджанських активістів із блокування Лачинського коридору, закликав до "ракетних ударів по Баку".

За його словами, у відповідь на намагання Азербайджану встановити контроль над невизнаним Нагірним Карабахом Росія  повинна у відповідь завдати ракетних ударів по нафтовій промисловості та енергетичній інфраструктурі Баку.

"Якщо ми розбомбимо їхню нафтову галузь, вони не зможуть продавати нафту на Захід. Це сильно підвищить ціни на цей ресурс", – пояснив Александров.

Коли заява почала поширюватися в азербайджанських ЗМІ, МДІМВ звільнив Александрова у зв’язку зі шкодою, завданою іміджу та інтересам інституту.

Більше про останні події в конфлікті між Азербайджаном і Вірменією читайте у статті: Азербайджан заморожує війну: чому Росія дозволила зробити холод зброєю проти Вірменії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.