Литва першою у світі придбає американські дрони Switchblade 600

Вівторок, 20 грудня 2022, 15:47

Міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас оголосив, що країна першою у світі, окрім США, придбає безпілотники Switchblade 600 американського виробництва.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", Анушаускас сказав в інтерв’ю LRT.

"Так, найближчими днями буде ще один контракт із виробником, у цьому випадку Switchblade 600. Це бойові безпілотники з бойовою дальністю 40 кілометрів, і ми будемо першою країною у світі (крім США), хто придбає їх наступного року", – заявив глава Міноборони Литви.

Раніше стало відомо, що Литва підписала зі США договір на 495 мільйонів доларів на придбання реактивних систем залпового вогню HIMARS. Контракт виконуватиме американська компанія Lockheed Martin.

Зазначимо, що Україна також отримувала дрони Switchblade, але менш потужної модифікації 300, у межах пакета військової допомоги США. А у вересні Штати уклали контракт на купівлю для України безпілотних комплексів Switchblade 600.

Switchblade 600 має потужну бойову частину аналогічну американській протитанковій ракеті Javelin, що дозволяє знищувати важку бронетехніку, зокрема і танки. Цей баражуючий боєприпас з вагою 23 кг здатен знищувати цілі атакою згори.

Час його перебування у повітрі - 40 хвилин, під час яких дрон може подолати 40 км, а також баражувати у повітрі. Максимальна швидкість польоту - 185 км/год.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: