Італія пом'якшить правила полювання для боротьби з навалою диких кабанів у містах

Четвер, 22 грудня 2022, 14:34

Керівна права коаліція Італії має намір послабити правила полювання для боротьби з тим, що фермерське лобі країни називає "навалою" диких кабанів.

Про це пише Euractiv, повідомляє "Європейська правда".

Кабани поширені в сільській місцевості, але останнім часом вони також були помічені в центральних частинах Риму, приваблені хронічно переповненими сміттєвими баками міста.

За пропозицією партії "Брати Італії" прем'єр-міністра Джорджії Мелоні, виловлювання і знищення диких тварин буде дозволено в міських і природоохоронних зонах.

У кампаніях можуть брати участь співробітники місцевої та регіональної поліції, а також національної лісової поліції та ліцензовані приватні мисливці.

Цей захід міститься в поправці до проєкту бюджету на 2023 рік. Бюджет має бути затверджений до кінця року.

У поправці також йдеться про те, що впольованих диких тварин можна буде вживати в їжу за умови, що органи охорони здоров'я визнають їх безпечними для споживання людиною.

Фермерське лобі Coldiretti привітало реформу, заявивши, що вона була вкрай необхідна "в умовах, коли 2,3 мільйона диких кабанів вторглися в Італію в містах і сільській місцевості".

У жовтні минулого року група диких кабанів намагалася потрапити на територію суду в одному з районів Рима.

Перед цим мешканці Рима зняли на відео сім'ї диких кабанів, які гуляють вулицями міста, що знову викликало запеклі дебати з приводу зростання присутності тварин в італійських містах.

Раніше у соцмережах з'явилося відео, як стадо диких кабанів оточило жінку, яка щойно вийшла з супермаркету поблизу Рима, і вкрало її покупки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.