Прем’єр Угорщини закликав "висушити болото" Європарламенту й змінити процедуру його формування

Субота, 24 грудня 2022, 14:17

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що через корупційний скандал у Європейському парламенті, пов’язаний з підкупом його членів з боку Катару, необхідно його розпустити й змінити процедуру формування органу.

Про це він заявив в інтерв’ю проурядовому виданню Magyar Nemzet, передає "Європейська правда".

"Бюрократи в Брюсселі відчувають, що вони стоять над законом і можуть робити все, що завгодно. Якщо ви є представником ЄС в секретному списку прихильників Сороса й отримуєте гроші та всіляку іншу підтримку за те, що викриваєте в брехливих доповідях країни, які перетинаються з бізнес-інтересами Сороса – як-то Угорщину – то вам рукою подати до валіз із готівкою", – заявив Орбан.

Він додав, що "болото" Європарламенту потрібно "висушити", послуговуючись відомою фразою свого політичного союзника, колишнього президента США Дональда Трампа.

"Парламент Угорщини, визначивши позицію в загальноєвропейській дискусії щодо майбутнього Європейського Союзу, запропонував розпустити Європейський парламент у його нинішньому вигляді і натомість створити Європейський парламент, який складатиметься з представників національних парламентів. Настав час відродити цю пропозицію", – нагадав угорський прем’єр.

Орбан потролив Європарламент через корупційний скандал

Орбан, однак, вважає, що "угорщинофобію" в Брюсселі це не подолає, а "насправді вона зростатиме пропорційно до наших успіхів".

Нагадаємо, ще в липні законодавці Угорщини ухвалили резолюцію, яка закликає обмежити повноваження Європарламенту, стверджуючи, що він завів демократію в Європі в "глухий кут".

Ця сталося до корупційного скандалу, пов’язаного з підкупом чинних і колишніх посадовців Європарламенту. У межах розслідування, серед інших, була взята під варту вже колишня віцепрезидентка Єва Кайлі, якій закидають незаконний лобізм на користь Катару, та ексдепутат Європарламенту П'єр-Антоніо Панцері.

Більше читайте тут: Сумки з грошима за "добре слово" про Катар: історія топ-хабарництва у Європарламенті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: