Поліція Косова розслідує тиск на сербів, які на знак бойкоту звільнились

Понеділок, 26 грудня 2022, 21:46

Поліція частково визнаного Косова схвалила відставку сербських поліцейських, які служили на півночі країни, додавши, що вона проводить розслідування у зв'язку з "організованим тиском" на них.

Про це в інтерв’ю агенції Kosovapress заявив керівник поліцейської інспекції Косова Куштрім Ходай, пише "Європейська правда".

Косово просить НАТО допомогти вивезти затриманого серба, бо дороги заблоковані барикадами

За його словами, відставки косовських сербів були схвалені після закінчення 30-денного терміну і "тепер більшість з них формально вже не є частиною косовської поліції".

"Процес відставки або схвалення відставки є адміністративним процесом, який відбувається всередині Косовської поліції. Однак ми проводили і проводимо розслідування щодо відповідальних осіб, які організовували відставки і тиск в деяких випадках на співробітників поліції, щоб змусити їх піти у відставку", – сказав він.

Також Ходай сказав, що сербські поліцейські після оголошення бойкоту здали не всі особисті речі, зокрема табельну зброю.

Нагадаємо, серби з півночі Косова вийшли з косовських установ на початку листопада після того, як Приштина відсторонила начальника поліції Північного регіону Косова Ненада Джурича за відмову виносити попередження автомобілям з сербськими номерними знаками.

Останнє загострення в Косові почалось після того, як просербська партія оголосила бойкот органам влади в чотирьох північних муніципалітетах. Після цього в муніципалітети зайшли косовські поліцейські, й там були призначені повторні вибори.

Більше про події в Косові читайте тут: Сербія йде ва-банк: чому ультиматум Заходу може мати несподівані наслідки для союзника РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: