Підпалити старовинну церкву у Фінляндії на Різдво міг старий, який загинув того ж ранку

Вівторок, 27 грудня 2022, 14:46

Фінська поліція припускає, що підпал церкви XVIII сторіччя у різдвяний ранок міг здійснити літній чоловік, якого того ж ранку знайшли мертвим на місці пожежі у його власному домі.

Про це повідомляє Yle, пише "Європейська правда". 

Підозра грунтується на співпадінні у місці й часі між двома пожежами. Загиблого старого наразі  вважають головним підозрюваним у підпалі церкви, хоча поки не відкидають і інші версії. 

За дві години після сигналу про займання у церкві у Раут’ярві, рятувальники отримали повідомлення з Торсантіе, що за 30 км від церкви - про пожежу у приватному домогосподарстві. Будинок та кілька прилеглих будівель згоріли вщент. У ньому знайшли загиблого чоловіка 1945 року народження. На тлі усіх обставин поліція припускає, що він і був палієм церкви, а після повернення підпалив свій дім та інші будівлі. У дворі стояло також згоріле авто. Безпосередню причину смерті чоловіка не розкривали. 

Стали відомі і нові подробиці пожежі у церкві під час ранкової служби - той, хто здійснив підпал, заблокував двері ззовні мотузками. Прихожани, які кинулися до виходу після ознак пожежі, розповіли, що з цієї причини двері не одразу вдалося відкрити, але у підсумку всі встигли вибратися вчасно.

Відеодоказів підпалу церкви чи пересування підозрюваного поки немає. 

Загиблий старий раніше не мав проблем із законом, щонайменш після 1993 року, і не потрапляв у фокус уваги правоохоронців. Інших деталей про нього наразі не повідомляли.

Дерев'яна церква, як повідомлялося, згоріла повністю. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: