У Північній Македонії заарештували за корупцію начальника поліцейського відділку і 8 співробітників

Середа, 28 грудня 2022, 11:48

Начальника поліцейської дільниці на одному з прикордонних переходів Північної Македонії із Сербією, його заступника і ще сімох співробітників дільниці заарештували за ймовірне отримання хабарів від автомобілістів за полегшення перетину кордону.

Про це пише Associated Press, повідомляє "Європейська правда".

У заяві поліції йдеться про те, що дев'ятьом офіцерам, які перебували на КПП "Табановце", висунуто обвинувачення у "злочинній змові, хабарництві та зловживанні службовим становищем". Ще трьом офіцерам висунули обвинувачення, але їх не заарештували.

Поліція заявила, що підозрювані діяли організовано понад два роки, приймаючи готівку і подарунки від людей, які хотіли пропустити звичайні процедури перетину кордону із Сербією.

Під час серії обшуків у поліцейській дільниці та будинках співробітників поліції було вилучено близько 16 500 євро в еквіваленті різного номіналу та інші предмети.

У разі суду і засудження підозрюваним загрожує до 20 років позбавлення волі.

Боротьба з корупцією є одним із пріоритетів уряду Північної Македонії та однією з основних умов для просування заявки країни на вступ до Європейського Союзу.

Нагадаємо, Північною Македонією пройшла масова хвиля псевдомінувань, прем'єр заявив, що бачить зв'язок з війною в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: