Прем’єр Албанії: російський вплив є реальною небезпекою для Західних Балкан

Четвер, 8 грудня 2022, 13:04

Прем'єр-міністр Албанії Еді Рама вважає дуже реальним вплив Росії на регіон Західних Балкан і закликав до активніших зусиль із його європейської інтеграції.

Про це він сказав, виступаючи в середу на саміті в Брюсселі, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Euractiv.

Рама наголосив, що країни регіону повинні "бути разом", та що Сербії потрібно приєднатися до спільної політики щодо РФ. Він додав, що російська небезпека та вплив дуже реальні у багатьох країнах.

"В Албанії ніхто більше не хоче знати про Росію, тому що у них був Сталін до 90-х. Вони позбулися його раніше, тепер він входить через задні двері, тому регіон має триматися разом і залишатися разом", - сказав він.

Рама наполіг на активнішому включенні регіону Західних Балкан до політики ЄС, зокрема на "механізмах підходу, які не залежать від індивідуальних завдань".

Нагадаємо, Європейський Союз на саміті з країнами Західних Балкан закликав їх приєднуватися до зовнішньої політики ЄС та санкцій блоку; у спільній декларації також засуджують агресію РФ проти України. 

У рішенні за підсумками саміту Євросоюз підтвердив європейське майбутнє країн Західних Балкан та вказав на сфери, на які звертатимуть особливу увагу у процесі наближення до членства. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: