РФ викликала посла Канади через русофобію і просування "нетрадиційних цінностей"

П'ятниця, 9 грудня 2022, 16:04

МЗС РФ викликало посла Канади Елісон Ле Клер і висловило їй демарш через виклики до канадського зовнішньополітичного відомства російського посла.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться у повідомленні МЗС РФ.

"9 грудня в МЗС Росії була викликана посол Канади в Москві Елісон Ле Клер для представлення у зв'язку з почастішанням безпідставних викликів у канадське зовнішньополітичне відомство посла Росії в Оттаві Олега Степанова", - йдеться у повідомленні

"В атмосфері русофобії, що нагнітається офіційною владою Канади, такі демарші, продиктовані суто внутрішньополітичною кон'юнктурою, чи то йдеться про просунуті Оттавою "нетрадиційні цінності", чи то про неправдиві історичні наративи, виходять за рамки нормальної дипломатичної практики", - заявили в МЗС РФ.

У відомстві вказали послу на неприпустимість провокаційних дій, які Москва сприймає за пряме втручання у внутрішні справи Російської Федерації.

Нагадаємо, наприкінці листопада міністерство закордонних справ Канади викликало посла Росії Олега Степанова у зв’язку з дописами російського дипломатичного представництва у Twitter, які містили гомофобні твердження.

З минулого четверга посольство Росії в Канаді поширювало у своїх соцмережах дописи проти ЛГБТ. В одному з них посольство запропонувало міністерці Канади з питань спорту Паскаль Сент-Онж, яка є відкритою лесбійкою, "дослідити і пояснити", як вона "з'явилася на цей світ". Твіт супроводжувався зображенням сім'ї Романових, яка правила Росією до страти в 1918 році.

Перед цим російське посольство опублікувало у Twitter фотоілюстрацію прапора гордості із знаком заборони над ним, а також повідомлення про те, що "сім'я – це чоловік, жінка й діти".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: