США повторно закликали розблокувати Лачинський коридор

Вівторок, 10 січня 2023, 12:31

Блокування Лачинського коридору - єдиної дороги, що пов’язує Вірменію та невизнаний Нагірний Карабах, - перешкоджає мирному процесу та підриває міжнародну довіру.

Про це заявило посольство США у Вірменії у відповідь на запит вірменської служби "Радіо Свобода", пише "Європейська правда".

Сполучені Штати "досі стурбовані порушенням доступу до Лачинського коридору та гуманітарними наслідками ситуації", заявили дипломати.

Білий дім закликав до повного розблокування Лачинського коридору

"Ми закликаємо повністю відновити вільне пересування коридором. У всіх питаннях єдиним шляхом до прогресу є переговори", – зазначили у посольстві.

На питання, чи роблять США будь-які кроки в напрямку гуманітарної кризи, що склалася в Нагірному Карабаху, чи можливе надання гуманітарної допомоги Нагірному Карабаху, в посольстві відповіли: "Агентство США з міжнародного розвитку реагує на потреби переміщених осіб, які перебувають у Вірменії, відповідно до вимог цієї країни".

Нагадаємо, єдину дорогу, яка сполучає Нагірний Карабах із Вірменією, фактично перекрили з 12 грудня під приводом протесту екоактивістів. Через це в анклаві починаються з труднощі з продуктами і медикаментами. 

Війська Азербайджану увійшли в Лачин, який 30 років контролювала Вірменія

23 грудня Білий дім закликав до повного розблокування Лачинського коридору.

Європейський Союз заявив, що із серйозним занепокоєнням стежить за подіями навколо Лачинського коридору, які відбуваються там від початку грудня.

Читайте детальніше у статті: Азербайджан заморожує війну: чому Росія дозволила зробити холод зброєю проти Вірменії.


Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: