Шотландія переселить українських біженців з одного з круїзних лайнерів

П'ятниця, 13 січня 2023, 17:59

Уряд Шотландії ухвалив рішення переселити українських біженців, які наразі перебувають на круїзному лайнері MS Ambition у Глазго, в постійні помешкання, оскільки контракт на проживання добігає кінця.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на BBC.

Лайнер MS Ambition для українських біженців було підготовлено у вересні 2022 року. Відтоді на ньому розмістили близько 1170 людей, зокрема 420 дітей.

Уряд Шотландії заявив, що судно було зафрахтоване на короткостроковій основі, і контракт закінчується 31 березня. Там додали, що тісно співпрацюють із міською радою Глазго та іншими місцевими органами влади з метою пошуку більш постійного житла для українців.

Українці, які перебували на борту MS Ambition, могли безоплатно користуватись тамтешніми ресторанами, дитячими майданчиками, крамницями тощо. Також їм дали доступ до послуг охорони здоров'я та соціальної допомоги.

Інший круїзний лайнер для біженців з України – MS Victoria – продовжить слугувати домівкою для українців до червня 2023 року.

Шотландія надала житло більшій кількості переміщених осіб з України на душу населення, ніж будь-яка інша частина Великої Британії. З початку повномасштабної війни в Україні до країни прибули понад 22 тисяч українців.

Минулого року уряд Шотландії створив фонд у розмірі 50 мільйонів фунтів стерлінгів для невикористаного житла, що перебуває у власності місцевих рад та зареєстрованих соціальних орендодавців, а також для збільшення доступного житла.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.