Вантажне судно з України сіло на мілину в Босфорі, зупиняли рух кораблів

фото
Понеділок, 16 січня 2023, 14:34

Вантажне судно MKK 1, що прямувало з України до Туреччини, сіло на мілину в протоці Босфор у Стамбулі в понеділок, рух у протоці було призупинено, але повідомлень про пошкодження не надходило.

Про це повідомляє Reuters, пише "Європейська правда".

Судноплавна компанія Tribeca повідомила, що в понеділок судно під прапором Палау сіло на мілину в Акарбурну в північній частині протоки, коли воно прямувало на південь. У повідомленні йдеться, що про пошкодження або розлив води не повідомлялося.

Кілька буксирів було направлено для надання допомоги судну, повідомили представники берегової охорони.

На фото з місця інциденту видно, що носова частина судна, що перевозило 13 000 тонн гороху, сіла на мілину недалеко від берегової лінії на азіатській стороні Босфору.

Спільний координаційний центр у Стамбулі, який керує операціями з зерном у Чорному морі за посередництва ООН, повідомив у вихідні, що судно прямувало з порту Південний до турецького середземноморського порту Мерсин.

Пізніше телеканал CNN Turk повідомив, що вантажне судно зняли з мілини, а рух суден Босфором повернувся до нормального режиму.

 

Нагадаємо, минулого року Україна запустила ініціативу Grain from Ukraine у день пам’яті жертв голодоморів, згідно з якою до 60 суден з українським зерном зможуть бути відправлені до найбідніших країн Африки та Азії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: