Віцеспікерка Сейму Польщі каже, що їй погрожують заборонити в’їзд у Грузію через заяви про Саакашвілі

Вівторок, 17 січня 2023, 23:02

Віцеспікерка Сейму Польщі Малгожата Госевська заявила, що їй стало відомо про погрози втратити можливість в'їзду в Грузію в разі, якщо вона продовжить робити заяви щодо Міхеїла Саакашвілі та критично оцінювати ситуацію в країні.

Про це, як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Новости-Грузия", Госевська сказала в інтерв’ю телеканалу "Формула".

Польський Сейм стурбований здоров’ям Саакашвілі

"Мені погрожують, що якщо я знову продовжу стосунки з президентом (Саакашвілі), у мене більше не буде можливості в'їхати в Грузію, щоб гучно говорити про ситуацію... Така погроза пролунала в офіційній розмові з нашим послом, в офіційній розмові", – сказала вона.

Віцеспікерка Сейму Польщі висловила сподівання, що "до цього не дійде". "У мене, наприклад, немає можливості в'їхати в Росію і Білорусь через мою роботу, а якщо до цих країн додати Грузію, то тут усе буде зрозуміло...", – заявила Госевська.

Вона додала, що під час останніх приїздів у Грузію їй відмовили в зустрічах з ув'язненими третім президентом Грузії Міхеїлом Саакашвілі та керівником опозиційного телеканалу "Мтаварі" Нікою Гварамія.

У правлячій партії Грузії заявили, що проти поступок щодо Саакашвілі задля руху до ЄС

Як нагадує "Новости-Грузия", раніше саме Госевська озвучила пропозицію Варшави передати Міхеїла Саакашвілі для лікування до Польщі.

Як відомо, Саакашвілі перебуває під вартою з часу таємного повернення до Грузії напередодні місцевих виборів 2021 року.

Раніше стало відомо, що, згідно з висновками комісійної судово-медичної експертизи, які опублікував неурядовий центр "Емпатія", Саакашвілі не можна залишатися за ґратами через стан здоров’я. У висновку йдеться, що у Саакашвілі виявили понад 20 діагнозів, з яких 10 основних "несумісні з ув’язненням", а до арешту він був майже здоровий.

У правлячій партії Грузії заявили, що не збираються довіряти цим висновкам.

Раніше в ЄС заявляли, що уважно стежить за повідомленнями про погіршення здоров'я Саакашвілі, і закликали владу Грузії вжити всіх необхідних заходів для того, щоб він отримав потрібну медичну допомогу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.