Після рішення Європарламенту Іран застеріг ЄС від "пострілу собі в ногу"

Четвер, 19 січня 2023, 14:18

Іран у четвер попередив Європейський Союз, що він "вистрілить собі в ногу", якщо визнає Корпус вартових ісламської революції терористичною організацією.

Про це заявивгалава МЗС Ірану Хоссейн Амірабдоллахян під час телефонної розмови з главою дипломатії ЄС Жозепом Боррелем, пише "Європейська правда" з посиланням на агентство Reuters.

"Ми неодноразово заявляли, що Корпус вартових ісламської революції є офіційною і суверенною організацією, роль якої є центральною для гарантування безпеки Ірану", - заявив іранський дипломат.

Британія викликала посла з Тегерану після страти британсько-іранського громадянина

"Кроки, зроблені Європейським парламентом, щоб внести цю організацію до списку терористичних, є певним чином пострілом у ногу для самої Європи", - додав він.

У середу Європарламент закликав ЄС внести Корпус вартових ісламської революції до списку терористичних організацій, звинувативши їх у придушенні протестів і постачанні безпілотників російським військовим для використання у війні в Україні.

Генеральний штаб Збройних сил Ірану, який координує дії між звичайною армією Ірану і Корпусом вартових ісламської революції, також застеріг ЄС у четвер від включення Корпусу до списку терористичних організацій.

Британія ввела санкції проти генпрокурора Ірану

"Нещодавні дії Європейського парламенту, крім того, що не мають прецеденту в міжнародних нормах і правилах, вплинуть на глобальні і регіональні безпеку і мир, і Європейський парламент повинен усвідомлювати такі наслідки", - йдеться в заяві Генерального штабу Збройних сил Ірану.

Заява також звинувачує західні держави в тому, що вони стоять за заворушеннями в Ірані.

Амірабдоллахян пообіцяв заходи у відповідь, якщо організацію включать до списку терористів. 

У січні ЄС повідомив, що запропонує нові санкції проти Білорусі та Ірану, які підтримують Росію у війні проти України.

Білий дім вважає, що продаж Іраном бойових безпілотників Росії для використання проти України означає, що Тегеран може сприяти широкомасштабним воєнним злочинам.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: