Лондон: Росія опинилась у невигідному становищі у своїй війні проти України

Середа, 25 січня 2023, 19:46

Наразі очевидно, що Росія опинилась у невигідному становищі у своїй війні з Україною.

Про це заявив речник британського уряду у середу, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Sky News.

Після оголошення Німеччини і США про передачу Україні танків Leopard i M1 Abrams прессекретар Даунінг-стріт повідомив, що глава британського уряду Ріші Сунак сьогодні вдень розмовляв з лідерами США, Німеччини, Франції та Італії.

Зеленський обговорив з Сунаком "формулу миру", питання оборони і енергетики

 "Прем'єр-міністр сказав, що зараз очевидно, що Росія опинилась у невигідному становищі, і що у міжнародних партнерів є можливість прискорити зусилля для забезпечення тривалого миру в Україні", - сказав речник.

"Він (Сунак. - Ред.) закликав союзників посилити свою підтримку в найближчі тижні і місяці. Усі лідери привітали сильну координацію військових поставок та обговорили колективні міжнародні дії по всьому спектру на підтримку України", - додав він.

Лідери також привітали продовження гуманітарної та економічної підтримки України у зв'язку з триваючими невибірковими та варварськими російськими атаками на цивільну інфраструктуру і домовилися залишатися в тісному контакті.

Раніше США підтвердили, що відправлять 31 танк M1 Abrams в Україну, а також заявили, що забезпечать необхідну підготовку і постачання для експлуатації та обслуговування цих машин.  

Це сталося після того, як Німеччина заявила, що надішле Києву свої танки Leopard 2.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: