У Парижі третій рік поспіль зростає кількість ДТП за участю електросамокатів

П'ятниця, 27 січня 2023, 12:55

У Парижі 2022 рік знову став рекордним за кількістю ДТП за участю електросамокатів - постраждали майже пів тисячі  людей і троє загинули. Це третій рік поспіль, коли така статистика зростає.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляють французькі ЗМІ, серед яких Le Figaro.

Журналістам підтвердили у префектурі поліції Парижа, що лише офіційно зареєстрованих ДТП за участі самокатів - загалом 408. У них троє людей загинули і 459 отримали травми. 

У 2020 році було 294 нещасних випадки з 323 постраждалими, у 2021 році - з 353 постраждалими та одним летальним випадком. 

Ці цифри можуть стати додатковим аргументом у триваючій суперечці про те, як регулювати використання самокатів. 2 квітня парижани голосуватимуть за те, чи підтримують подальшу роботу сервісів прокату самокатів. 

Мер Парижа Анн Ідальго - за те, щоб заборонити їх, але в одному з останніх інтерв’ю сказала, що поважатиме рішення містян, навіть якщо воно виявиться на користь самокатів.  

Вже наприкінці вересня 2022 року мерія пригрозила найбільшим сервісам прокату, які функціонують у Парижі - Lime, Dott і Tier, які мають сумарно 15 тисяч самокатів - що їхні ліцензії на роботу у місті можуть не продовжити після завершення чинних у травні 2023 року, через те, що самокатники нерідко створюють небезпеку для пішоходів і залишають орендовані самокати де їм заманеться, не дбаючи про інших пішоходів чи водіїв. 

Загалом в країні за 2022 рік у ДТП з самокатами і подібним дрібним електротранспортом загинули 22 людини. Ця цифра фігурує у тематичній доповіді Національної академії медицини, у якій наголошують на підвищеному ризику для самокатників отримати тяжкі травми внаслідок падіння та закликають зобов’язати їх, серед іншого, використовувати шолом. У доповіді відзначають, що самокатники частіше падають вперед, і тому частіше отримують ЧМТ  (у 74% випадків проти 43%), аніж велосипедисти, які частіше падають набік.

Як повідомлялося, Стокгольм ще у 2021 році вирішив удвічі скоротити кількість прокатних електросамокатів на вулицях міста. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: