Президента Чехії Земана допитала контррозвідка - ЗМІ

П'ятниця, 27 січня 2023, 19:32

Менш ніж за два місяці до завершення терміну повноважень президента Чехії Мілоша Земана допитали співробітники Служби інформаційної безпеки (контррозвідки) Чехії, які займаються розслідуванням витоків секретних даних.

Про це повідомило видання Denik N з посиланням на три джерела, пише "Європейська правда".

За даними видання, причиною допиту стала заява Земана, що кілька років тому його відвідав співробітник контррозвідки, який повідомив про прослуховування розмов людей із найближчого оточення глави держави.

Про візит офіцера BIS президент Земан розповів в інтерв’ю у серпні позаминулого року.

"Президента запитали про те, що він публічно підтвердив, що до нього прийшов представник BIS і розкрив інформацію, яка могла бути засекреченою. Вони хочуть з’ясувати, наскільки об’ємну інформацію йому надала людина", - повідомило виданню одне з джерел.

"Спочатку президент не хотів давати свідчення з цього приводу на своїй посаді, але врешті-решт вирішив це зробити, і це сталося 25 січня", - повідомило  друге джерело.

Служба інформаційної безпеки від коментарів відмовилася.

Нагадаємо, у Чехії 27 січня почалося голосування у другому турі президентських виборів, за посаду на заміну Земана змагаються колишній генерал НАТО Петр Павел та експрем’єр, лідер партії ANO Андрей Бабіш. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: