Рідкісна подія: відомий солом'яний козел у Швеції пережив Різдво й Новий рік

фото
Вівторок, 3 січня 2023, 19:03

Гігантський солом'яний козел у шведському місті Євле, відомий тим, що його постійно намагаються спалити дотла, пережив цьогорічні Різдво й Новий рік.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Шведське радіо".

У Швеції засудили чоловіка, який спалив перед Різдвом відомого солом’яного козла

Усього з 1966 року святкового козла в Євле спалювали 38 разів. За останні п’ять років, однак, захист козла значно посилився, й інцидент із підпалом стався лиш одного разу – торік.

Нині ж статую після новорічних і різдвяних святкувань розібрали, і солома, з якої вона була зроблена, тепер буде використана як паливо на місцевій електростанції, щоб допомогти обігріти будинки в Євле.

Cкульптуру гігантського козла із соломи на дерев’яному каркасі заввишки 13 метрів у Євле вперше встановили у 1966 році – як різдвяну прикрасу і додатковий магніт для туристів.

Відтоді козел став традиційною окрасою міста, приваблюючи до себе й місцевих мешканців, і гостей. Його споруджують в останні дні листопада і відкривають для публіки на початку грудня.

Так само традиційними стали спроби спалити його. Така доля спіткала вже найпершого козла – його підпалили рівно опівночі з настанням нового року. Лише в окремі роки скульптурі пощастило пережити святковий період, попри те, що паліям загрожує адміністративна відповідальність.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: