На півночі Німеччини стався блекаут: 100 тисяч людей без світла

Понеділок, 30 січня 2023, 10:38

Масштабне відключення електроенергії у федеральній землі Саксонія-Ангальт в Німеччині призвело до того, що в ніч на понеділок близько 100 тисяч людей у кількох містах і громадах залишилися без електрики та інтернету.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомило видання Bild.

У неділю ввечері на підстанції у Гюттенроде сталося падіння напруги після розриву високовольтної лінії. В результаті в десятках тисяч будинків у Гальберштадті, Бланкенбурзі, Тале, Вернігероде та багатьох інших населених пунктах зникло світло.

Прем’єрка Італії закликала вимикати світло, щоб відчути, як живуть українці

"Технічна несправність спричинила масові відключення електроенергії в окрузі Гарц. Невідомо, коли можна очікувати поповнення запасів", - заявив у неділю ввечері ситуаційний центр уряду землі Саксонія-Ангальт.

Лише о 3:30 ранку лінії електропередачі знову були під напругою.

Тим часом аварійні генератори продовжували забезпечувати електроенергією будинки для літніх людей та клініки, евакуації цих закладів не знадобилося. Волонтери допомагали персоналу в медичних закладах.

Ключові установи ЄС перед найдовшою ніччю року вимкнули світло на знак солідарності з Україною

Однак відключення не обійшлося без наслідків. У лікарні Гальберштадта підтвердили, що рентгенівський апарат і комп'ютерний томограф були пошкоджені через раптове відключення електроенергії.

Нагадаємо, минулого тижня у Польщі відкрили новий енергетичний хаб ЄС rescEU, який слугуватиме логістичним центром для надання екстреної енергетичної допомоги Україні.

Читайте також: Генератори надії: як жителі міст Європи можуть допомогти українцям

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.