У Косово побили серба, Белград каже про "злочин на ґрунті ненависті"

фото
Субота, 7 січня 2023, 13:31

У місті Клокот у Г’їланському окрузі на південному сході частково визнаного Косова в ніч проти суботи було побито 18-річного серба Стефана Томича – як стверджується, групою албанців.

Про це, як передає "Європейська правда", заявило сербське Управління з питань Косова і Метохії.

Стверджується, що коли Томич із братом повертались із опівнічної різдвяної літургії, близько 2:30 ночі на нього напала група албанців, декого з яких він впізнав як охоронців місцевого ресторану.

"Штефан отримав поранення ока, руки, живота та ніг і звернувся по медичну допомогу до закладу охорони здоров'я у місті Вітіна", – йдеться в повідомленні.

 
Фото: Управління з питань Косова і Метохії

В Управлінні з питань Косова і Метохії стверджують, що "цей жорстокий напад на сербську дитину в Косово і Метохії показує, яка антисербська істерія панує в регіоні й наскільки серби тамтешні перебувають під загрозою".

Батько хлопця в коментарі Kosovo Online сказав, що той після побиття самостійно пішов у найближчий поліцейський відділок, аби повідомити про злочин. "Я засмучений, бо мого сина тримали на допиті до 7 ранку, немов це він злочинець", – додав чоловік.

Державний секретар міністерства оборони Сербії Неманья Старович заявив, що побиття Томича – це ще один "злочин на ґрунті ненависті".

Напередодні стало відомо про стрілянину на півдні Косова, в результаті якої вогнепальні поранення отримали 21-річний серб і його 11-річний двоюрідний брат. Поліція Косова затримала нападника, ним виявився співробітник місцевих силових структур.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.