Міністри уряду Фінляндії відвідали Ірпінь та подаровані Україні тимчасові сімейні будинки

фото
Понеділок, 9 січня 2023, 14:46

Міністр співробітництва та зовнішньої торгівлі Фінляндії Вілле Скіннарі та глава МВС Кріста Мікконен у понеділок приїхали з візитом в Україну та відвідали Ірпінь.

Про це повідомляє МЗС Фінляндії у Twitter, пише "Європейська правда".

"Фінляндія подарувала Україні високоякісні тимчасові сімейні будинки як реагування на надзвичайні ситуації. У будинках проживає близько 200 українців, які втратили дім у незаконній війні Росії. Міністри Вілле Скіннарі та Кріста Мікконен відвідали Ірпінь", - йдеться у повідомленні.

Скіннарі написав у Twitter, що приїхав в Україну, щоб продемонструвати підтримку Фінляндії людям, які приймають рішення в країні, і її сміливому народу.

"Війна спричиняє жахливі людські страждання в Україні, від яких доведеться довго відновлюватися. Фінляндія підтримує Україну зараз і в майбутньому", - йдеться у повідомленні.

За інформацією МЗС, у Києві міністри зустрінуться з віцепрем’єр-міністром України з питань відновлення, міністром енергетики, міністром внутрішніх справ та мером Києва.

Нагадаємо, уряд Фінляндії готує черговий, уже 12-й пакет військової допомоги Україні, який має бути затверджений у найближчі тижні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.