Саакашвілі показав у суді, як схуд за час ув’язнення

фото
Середа, 1 лютого 2023, 15:24

Ув’язнений експрезидент Грузії Міхеїл Саакашвілі на судовому засіданні, де розглядали клопотання адвокатів про його звільнення за станом здоров’я, показав свій стан та зачитував звернення до України. 

Про це повідомляє "Новости-Грузия", пише "Європейська правда".

Саакашвілі на засіданні зачитував українською мовою звернення для України; через якість звуку слова мовою оригіналу майже нерозбірливі. Згідно з цитатами, оприлюдненими Mtavari Arhi, Саакашвілі заявив, що "віддав Грузії знання і здоров’я, і якщо треба, то віддасть життя" та просив поховати його у Києві, якщо він "не доживе до перемоги". 

 

Він також заявив, що в ув’язненні зазнавав тортур і що його отруїли. 

У правлячій партії Грузії заявили, що проти поступок щодо Саакашвілі задля руху до ЄС

Саакашвілі також підняв футболку, щоб показати, наскільки схуд за час ув’язнення. "Єдине, про що я прошу - дати мені можливість отримувати адекватне лікування", - сказав експрезидент. 

Як пише агентство, суддя закрив екран зображення і попросив Саакашвілі одягтись. Після того включення зупинили і суд продовжив заслуховувати свідків захисту. 

Напередодні ширилися чутки про те, що Саакашвілі перевели у реанімацію після ускладнень через коронавірус, але врешті вони не підтвердилися.

Як повідомляють, з часу затримання Саакашвілі втратив понад 30% ваги, зараз він важить близько 69 кг, маючи зріст 195 см. В експертизі вказують такі діагнози, як прогресуюча деменція, загрозлива втрата маси тіла, гастроентерологічні захворювання, захворювання опорно-рухового апарату. 

У клініці "Вівамед", де Саакашвілі перебуває на лікуванні, повідомляють, що він погано їсть та відмовляється від внутрішньовенного харчування.

У владі Грузії продовжують наполягати, що Саакашвілі симулює і перебільшує свої проблеми. Минулого тижня Мін’юст Грузії висловив недовіру результатам медичної експертизи центру "Емпатія". Суд додав до матеріалів справи доповідь Нацслужби експертизи ім. Самхараулі, у якій ставлять під сумнів висновки незалежних експертів.

Минулого тижня Саакашвілі висловив припущення, що люди, які готували його повернення до Грузії в жовтні 2021 року, були російськими агентами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: